Recenzia: Alena Srogoňová - Čokoládka a Kakaovník

RECENZIA: Alena Srogoňová – Čokoládka a Kakaovník

 

Žáner: Rozprávka
Vydavateľstvo: vlastný náklad
Počet strán: 56

Jazyk: slovenský
Väzba: hardback
Originálny názov: Čokoládka a Kakaovník

 

ANOTÁCIA

Ako si Čokoládka a Kakaovník poradili s výrobou zdravých sladkostí? A čo upiekli deťom v nemocnici, keď všetky zázračne vyzdraveli?

V Čokoládkove sa občas dejú malé kúzla. Napríklad, keď sa deti spoja a pomôžu s ochranou zvieratiek v miestnej ZOO, alebo keď donútia Mikuláša umývať si zuby.

Ale pśśśt! Všetko vám neprezradím.

Keď začnete čítať túto knižku, aj vy sa môžete stať veľkými čokoládovými kúzelníkmi...

 

RECENZIA

Mala som možnosť nahliadnuť do sladkého sveta v knihe Čokoládka a Kakaovník od slovenskej autorky Aleny Srogoňovej. Varujem Vás dopredu – pri čítaní budete mať neustále chuť na sladké 😊. Kniha je primárne určená deťom od 4 do 8 rokov a mieša sa v nej zábava s rôznymi poučnými časťami.

Začnem vizuálnou stránkou, ktorá sa mi veľmi páčila. Obálka svojimi farbami vzbudzuje akýsi pokoj. Ilustrácie sú naozaj veľmi pekné, jednoduché a podarené, sprevádzajú nás celou knihou a dodávajú príbehu hĺbku, vieme si predstaviť vzhľad detí, okolia a podobne a hýria rôznymi farbami. Deťom sa určite zapáčia.

Knihu prečítate naozaj rýchlo, je rozdelená do viacerých kapitol a postupne Vás prevedú celou knihou. Páčilo sa mi, že v každej z nich je nejaká lekcia, ktorú by si deti mali osvojiť, ukázaná na rôznych príkladoch a situáciách. Takže okrem zážitku z čítania a chuti na sladké sa deti aj čo-to naučia.

Dokonca v knihe nájdete aj jeden krátky recept, ktorý si môžete rovno popri čítaní aj vyskúšať. Príde mi to ako geniálny nápad – ako priviesť príbeh do reality. Tak sa zabavíte s deťmi ešte viac a navyše si aj pochutnáte na dobrom koláči popri tom, ako budete spoznávať ďalšie príbehy. Pozitívom knihy je aj to, že nabáda na zdravé sladkosti, najmä bez cukru, ktoré si môže dopriať každý a ešte je to aj prospešné.

Ide teda o veľmi milú knihu, ktorú si spolu s deťmi užijete a niečomu sa aj priučia. Prečítate ju celkom rýchlo, okrem sladkostí sa v nej rozoberajú aj iné témy, napríklad kŕmenie zvierat v zoo a ďalšie. Verím, že ak po nej siahnete, splní svoj účel 😊.

Autorke ďakujem za možnosť knihu zrecenzovať a držím palce pri ďalšom písaní pekných príbehov.

 

Kniha u mňa získala 4,5 ♥/5 ♥.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára