Recenzia: Vladimíra Šebová, Ivica Ďuricová, Vanda Kys, Michaela Zamari, Baja Dolce – Azaelov pád

 RECENZIA: Vladimíra Šebová, Ivica Ďuricová, Vanda Kys, Michaela Zamari, Baja Dolce – Azaelov pád

Žáner: Romantika
Vydavateľstvo: Venupress
Počet strán: 336

Jazyk: slovenský
Väzba: hardback
Originálny názov: Azaelov pád

 

ANOTÁCIA

ť slovenských autoriek, jeden napínavý romantický triler

Takýto projekt na Slovensku ešte nebol! Autorky Vladimíra Šebová, Ivica Ďuricová, Vanda Kys, Michaela Zamari a Baja Dolce sa spojili a striedavo písali tzv. autorskú štafetu. Príbeh nebol vopred naplánovaný, ovplyvňovali ho interaktívne indície od čitateľov. Takto unikátne vznikla kniha Azaelov pád.

Rosalie nikdy netú
žila zachraňovať svet. Sebastian nikdy nechcel byť tajným agentom. Napriek tomu im osud obom rozdal iné karty.
Patologi
čka Rosalie mala v živote iba jeden cieľ – pomáhať ľuďom z bezpečia svojho laboratória. Lenže keď prijme ponuku na utajený výskum, jej život sa otočí naruby. Podľa inštrukcií v obálke má nájsť tajomného architekta Sebastiana. Charizmatický muž jej však odhalí sprisahanie, na ktorom sa údajne podieľa aj ona.
Rosalie a Sebastian pomyselne stoja na opa
čných stranách brehu, no ťahá ich k sebe silná príťažlivosť. Ak chcú ochrániť nevinných a svoju rodinu, musia spojiť sily. Môže Rosalie dôverovať neznámemu spojencovi? Smrtiaci Azael rozprestiera krídla. Preteky o čas sa začínajú…  (www.martinus.sk)

 

 

RECENZIA

Čítali ste už niekedy príbeh, ktorý napísali napríklad dvaja autory/dve autorky? A čo tak päť autoriek a jedna kniha? Toto sa podarilo skvelým slovenským autorkám a z prvotného nápadu autorskej štafety to prešlo až ku fyzickej knihe. Ako sa im to podarilo sa dozviete na profiloch autoriek a aj u mňa na podcaste – Na slovíčko s Veri (link na Instagrame v bio).

 

Pamätám si, keď autorky spustili ankety a nechali nás rozhodnúť o hlavných veciach knihy. A potom prišlo nedočkavé čakanie na ďalšiu a ďalšiu kapitolu. Potom som čítať nestíhala a všetky zvyšné kapitoly, čo mi ostávali som „zhltla“ naraz spolu s finálnou. Autorky vytvorili jeden spoločný napínavý príbeh, ktorý vie prekvapiť. Jedna druhú skvelo dopĺňali. Poviem Vám, milujem ten príbeh, čoho dôkazom je aj krátke zhrnutie vzadu na obálke

knihy ♥. Za oslovenie autorkám nesmierne ďakujem. Musím pochváliť aj vzhľad knihy, tá obálka je neskutočná. Jakub (Forest Fiction) si dal záležať a je to bomba. Hneď čitateľa upúta.

 

„Nájdi Sebastiana Bernstadta.“

 

Celý príbeh som od začiatku do konca prežívala spolu s postavami. Tie mám veľmi rada. Rosie je múdra patologička, ktorá sa zrazu ocitne v nebezpečenstve a sú jej odkrývané tajomstvá, o ktorých netušila a Sebastian je zase šikovný architekt, okrem iného, a ktorý vie ako zaujať. V príbehu sa stretávame aj s ďalšími postavami, ale najviac mnou rezonujú práve títo dvaja. Tá ich vzájomná chémia, doťahovanie, nedôvera, ktorá sa strieda s dôverou a je zážitok sledovať ich počiny. Chcem(e) viac takých mužov, ako Sebastian . V skratke – Rosalie a Sebastian Vás chytia za srdce.

 

Príbeh sa mi čítal veľmi dobre a rýchlo, kapitoly boli akurát dlhé, udržali ma v očakávaní, čo bude ďalej. Chcem tiež pochváliť striedanie postáv, mám veľmi rada, ak máme v knihách možnosť vidieť príbeh z viacerých pohľadov. Možno bol príbeh trochu uponáhľaný (ako som už niekde v recenziách čítala), ale mne osobne to nejako extra neprekážalo, nakoľko som príbeh čítala už predtým ako štafetu, tam sa na kapitoly čakalo :D.

Tiež sa mi páčili náhľady do minulosti, ktoré boli odlíšené štýlom písma. Mali sme tak možnosť nazrieť do čias, keď všetko začalo. Čitateľa to o trochu viac vtiahne do deja.

 

Nemôžem si pomôcť, ale pri názve projektu Oko som si hneď spomenula na „Oko“ z filmu Now You See me (Podfukári – milujem ten film). Avšak musím pochváliť, ako to bolo celé premyslené – od Oka až po vírus. Autorky si dali záležať a využili aj konzultácie priamo s ľuďmi, čo sa vyznajú vo svojej oblasti. Tým dodávajú príbehu určitú reálnosť.

 

„Vau! Florencia priamo na dlani, obloha posiata hviezdami, ktorá sa odrážala v rieke, osvetlené mosty a budovy starého mesta a my, nachádzajúci sa v srdci tohto očarujúceho mesta.“

 

Vy, čo čítate moje blogové recenzie, viete, že zbožňujem, ak si viem veci z knihy aj reálne vyhľadať. Tu to nebolo inak a cestovala som spolu s postavami a môj kamoš Google mi bol pri tom nápomocný, či už išlo o Taliansko a reštauráciu s krásnym výhľadom (Sesto on Arno) alebo Austráliu.

 

Záver sa mi páčil, určité časti som vôbec nečakala a prekvapili ma, niečo som už predvídala skôr, ale so záverom som spokojná.

 

Ak teda hľadáte príbeh, v ktorom sa mixuje romantika, napätie, triler a z časti aj sci-fi, odporúčam po tejto knihe siahnúť. Takýto projekt tu ešte nebol a dovolím si povedať, že dopadol naozaj veľmi dobre. Určite by ma do budúcna potešilo viac takýchto autorských štafiet .

 

Veľká vďaka patrí vydavateľstvu Venupress, že môžeme mať tento príbeh v rukách a mohla som ho zrecenzovať, a aj autorkám sa chcem poďakovať za tento skvelý počin a za dôveru, čo sa týka zhodnotenia knihy na obálke v podobe krátkeho komentára a za spomenutie v poďakovaní. Nesmierne si to vážim a veľa to pre mňa znamená ♥.

 

 

Kniha u mňa získala 5 /5 .

 

 

2 komentáre:

  1. Tento príbeh som prečítala behom pár hodín a bol jednoducho dokonalý!! :) Mohlo by byť niekedy aj veľké pokračovanie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokračovanie alebo niečo podobné by som veľmi brala :-).

      Odstrániť